VORES KONCEPT

”Fiiisk er suundt!!! Fiiisk er goodt!!!” råbte fiskekonerne i Københavns gader og stræder i gamle dage.

Det var fiskekonerne, der gennem flere hundrede år ”sad på” næsten al fiskehandel direkte til borgerne. Nede på Gammel Strand sad man nemlig og solgte fisk, hver på sin anviste stadeplads. Konerne havde helt tilbage til 1700-tallet både kongens og politimesterens ord for, at de måtte handle med fisk. Og det var i kongens interesse, at fiskekonerne sikrede leverancen af fisk til befolkningen inden for Københavns mure og fire porte – og han vidste at fisk var et meget vigtigt næringsmiddel.

Fiskekonernes lovprisende ord om fisk og sundhed er fortsat gældende og indgår nu som eet af de 8 kostråd fra Sundhedsstyrelsen.

I havet omkring Danmark findes 220 forskellige arter af saltvandsfisk. I de ferske åer og søer findes 38 arter af ferskvandsfisk. Alle er de vilde arter og det er en ekstra omtanke værd at vide, at det faktisk er vilde, naturlige dyr vi kan købe og nyde som et måltid. Det er naturlig, nordisk mad.

Og så er fisk hurtig mad! Det fine fiskekød skal behandles nænsomt og må hverken koges, steges eller grilles for hårdt eller for længe. For så mister kødet både den faste struktur og næringsstoffer nedbrydes.

Med venlig hilsen

Fiskekonen