VORES KONCEPT

Kulturhistorisk virke

I gennem mere end tre hundrede år har der været fiskekoner på Gl. Strand i København. Stærke, polstrede og grovkornede kvinder, der vidste alt om gode kvalitetsfisk og som var kendt som nogle hårde nysere. Fiskekonerne var et kulturhistorisk virke, der ikke blot har leveret god, sund kost til byens borgere, men som også har været en velkendt turistattraktion på ’Stranden’.

Den stolte tradition for salg af friskfanget fisk viderefører vi her med begejstring på Fiskekonen.dk. Fiskekonen.dk er skabt i samarbejde med den sidste fiskekone på Gl. Strand, Doris Marx, der solgte fisk der frem til 2008. I mere end 44 år har Doris haft alverdens fisk i hænderne; flået, renset og solgt dem til et væld af tilrejsende stamkunder og nysgerrige Københavnere. Som fiskekone var hun kendt for ikke at råbe efter folk, som det ellers var kutyme at gøre for de sejlivede kvinder. I stedet tog hun smilende i mod kunderne... men mundlam har hun aldrig været.

Doris har haft sin gang på Københavns Fisketorv, hvor hun med særlig sans for kvalitet udvalgte dagens fisk og aftalte priser med grossisterne. De samme grossister indgår som samarbejdspartnere for Fiskekonen.dk.

I dag fungerer Doris som en kvalitetsbevidst nøgleperson, der sikrer, at Fiskekonen.dk kan levere markedets bedste og mest friske råvare til vores kunder. Vi lægger stor vægt på variation i vores udbud, så det altid er interssant at handle fisk hos os. Doris udvælger desuden spændende opskrifter til ugens fiskekasser, så vi løbende kan inspirere til unikke smagsoplevelser.

Hvis du er interesseret i at vide mere om fiskekonerne på Gl. Strand, kan du finde uddrag af den nyudgivet ’Gammel Strand – om folk, fisk og fejder’, som er forfattet af Lone Ømann i samarbejde med Doris Marx.

Bogen kan i øvrigt købes i vores webshop og indeholder 150 siders beskrivelse og illustration af fiskekonerne på Gl. Strand helt tilbage til opstarten.

Folkene bag Fiskekonen:

Doris Marx

Doris har været fiskekone på Gl. Strand i 44 år og sluttede sit virke i 2008. Hun er oplært af sin svigermor Karen Marx, som også sad på Gl. Strand fremtil sin pension i 1979. Gennem de senere år var Doris den sidste fiskekone på Gl. Strand, og da hun valgte at slutte, gik det ikke ubemærket hen i hverken presse eller gadebilledet.

I dag fungerer Doris som en kvalitetsbevidst nøgleperson, der sikrer, at Fiskekonen.dk kan levere markedets bedste og mest friske råvare til vores kunder. Doris udvælger desuden spændende opskrifter til ugens fiskekasser, så vi løbende kan inspirere til unikke smagsoplevelser.

Kenneth Marx

Kenneth er uddannet civiløkonom (MBA) og har arbejdet som kommercielt ansvarlig og administrerende direktør i en større skandinavisk logistikvirksomhed. Kenneth har stor erfaring med indkøb, salg og logistik kombineret med forretningsudvikling. 

Hos Fiskekonen.dk har Kenneth ansvaret for salg, produktion og forretningsudvikling.

Kenneth bor i Jyllinge, er bidt af cykling og veteranbiler og realiserer sit håndværker-gen gennem løbende vedligehold af sit gamle hus. Han har to børn, som også går til hånde på Fiskekonen.dk.

I øvrigt er Kenneth søn af Doris Marx, og har haft sin gang på fisketorvet som dreng sammen med sin mor og farmor.

Doris Marx

Doris har været fiskekone på Gl. Strand i 44 år og sluttede sit virke i 2008. Hun er oplært af sin svigermor Karen Marx, som også sad på Gl. Strand frem til sin pension i 1979. Gennem de senere år var Doris den sidste fiskekone på Gl. Strand, og da hun valgte at slutte, gik det ikke ubemærket hen i hverken presse eller gadebilledet.

I dag fungerer Doris som en kvalitetsbevidst nøgleperson, der sikrer, at Fiskekonen.dk kan levere markedets bedste og mest friske råvarer til vores kunder. Doris udvælger desuden spændende opskrifter til ugens fiskekasser, så vi løbende kan inspirere til unikke smagsoplevelser.

Kenneth Marx

Kenneth er uddannet civiløkonom (MBA) og har arbejdet som chef for en stor logistikvirksomhed, som blandt andet er specialiseret i hurtige og temperaturfølsomme transporter. Kenneth har stor erfaring med indkøb, salg og logistik kombineret med forretningsudvikling. 

Hos Fiskekonen.dk har Kenneth ansvaret for salg, produktion og forretningsudvikling; sidstnævnte i tæt samarbejde med Doris.

Kenneth bor i Jyllinge sammen med sine to børn og er bidt af cykling og veteranbiler. Han er i øvrigt søn af Doris Marx, og har haft sin gang på fisketorvet som dreng sammen med sin mor og farmor.